07/Σεμινάριο

“Social Media Marketing = Αύξηση Πωλήσεων και Branding”

"Στρατηγικές Ψηφιακού Μάρκετινγκ (E-Marketing) & Ανάπτυξη Εταιρικής Εικόνας στο Διαδίκτυο (E-Branding)"

O κόσμος των Social Media και γενικότερα του Digital Marketing εξελίσσεται ραγδαία, θέτοντας νέες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις. Αξιοποιώντας σωστά όλες αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες, η κάθε επιχείρηση μπορεί να αναπτύξει σε σημαντικό βαθμό το πελατολόγιο της και να αυξήσει τις πωλήσεις της αφού ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Οι δαπάνες για διαδικτυακή διαφήμιση αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς εφόσον οι μικρές επιχειρήσεις παρουσιάζουν αυξανόμενη ζήτηση για διαφημιστικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο για να ανταπεξέλθουν στον έντονο ανταγωνισμό των μεγάλων εταιρειών που ξοδεύουν όλο και μεγαλύτερα ποσά για την διαδικτυακή προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών τους. Ωστόσο οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις κα δυσκολίες όσον αφορά την διαχείριση των διαφημιστικών διαδικτυακών καμπανιών τους όπως:

– Στον καθορισμό και επιλογή κοινού
– Στην επιλογή στοχευμένου και σαφείς περιεχομένου μνημάτων για να είναι προσαρμοσμένα σε συγκεκριμένες κατηγορίες στις οποίες απευθύνονται.
– Στην επιλογή κατάλληλων Καναλιών Προώθησης
– Δεν ελέγχουν και δεν παρακολουθούν επαρκώς τον Προϋπολογισμό και την Απόδοση Επένδυσης (ROI).

Όλα τα πιο πάνω αποτελούν το βασικό σκοπό αυτού του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει τα πιο εξελιγμένα εργαλεία που προσφέρονται για την αποτελεσματική διαχείριση ψηφιακών εκστρατειών. Τα εργαλεία αυτά θα επεξηγηθούν και θα αναλυθούν με απλό και πρακτικό τρόπο στους συμμετέχοντες.

Στόχοι του Σεμιναρίου

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν γνώσεις και δεξιότητες στα ακόλουθα θέματα:
– Ανάπτυξη μιας ενιαίας στρατηγικής μέσω των Social Media για την παρουσία και την προώθηση της εταιρίας στο διαδίκτυο και για την προσέλκυση περισσότερων πελατών.
– Αποτελεσματική διαχείριση της εταιρικής ιστοσελίδας και μέσων κοινωνικών δικτύων με σκοπό τη δημιουργία εμπιστοσύνης στους πιθανούς πελάτες και την περαιτέρω ανάπτυξη της Εταιρικής Εικόνας (Online Brand).
– Σωστός προγραμματισμός και διαχείριση του περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram).
– Μέθοδοι δημιουργίας, ανάπτυξης, διαχείρισης και βελτιστοποίησης του περιεχομένου της διαδικτυακής παρουσίας της Εταιρίας (Content Marketing) για όλα τα μέσα ψηφιακής επικοινωνίας.
– Στρατηγικές για τη δημιουργία «Θορύβου» (Buzz) γύρω από το όνομα της εταιρίας, με τη χρήση των διαδικτυακών καναλιών επικοινωνίας.
– Σχεδιασμός και υλοποίηση καμπανιών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Email Marketing campaigns).
– Στρατηγικές για βελτίωση της ONLINE ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ μέσω της άμεσης και αποτελεσματικής επικοινωνίας και διαδραστικότητας και δημιουργία online υποστηρικτών.
– Στρατηγική διαχείριση κρίσεων στην περίπτωση που η εταιρία γίνει δέκτης αρνητικών μηνυμάτων από χρήστες του διαδικτύου.
– Τεχνικές SEO (Search Engine Optimization) για αποτελεσματική κατάταξη της εταιρικής ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης Google.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Γενικούς Διευθυντές Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Διευθυντές Marketing ή Πωλήσεων, Λειτουργούς Τμήματος Marketing και Λειτουργούς Διαχείρισης και Ενημέρωσης Σελίδων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media Manager) μιας εταιρίας, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν περεταίρω γνώσεις και δεξιότητες στους τομείς της ανάπτυξης εταιρικής εικόνας στο διαδίκτυο, online reputation και ψηφιακό marketing (digital marketing).

Διάρκεια και Κόστος

Διεξαγωγή: 06, 08, 13 & 15/05/2024
Μέρες: κάθε Δευτέρα και Τέταρτη
Ώρες:
17:00 – 20:30 

Διάρκεια Κατάρτισης: 14 ώρες

Μέθοδος Κατάρτισης: Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, ζωντανή παρουσίαση μέσω της πλατφόρμας ΜS TEAMS.

Κόστος πριν την επιχορήγηση: €490

Επιχορήγηση από ΑΝΑΔ: €280

Κόστος Συμμετοχής: €210

Για μη δικαιούχους επιχορήγησης ΑΝΑΔ: €300 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

– Οι μακροχρόνιοι Άνεργοι  μπορούν να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ. Απαιτείτε η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης.

– Η GS EUROPRACTICES διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή να ακυρώσει οποιοδήποτε σεμινάριο εντός λογικού χρονικού διαστήματος κοντά στην ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου, στην περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκής αριθμός συμμετεχόντων (ελάχιστες συμμέτοχες 10 άτομα) ή και στην περίπτωση που από τον κατάλογο των εγγεγραμμένων ατόμων δεν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 4 μισθωτοί (σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑνΑΔ). 

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιεσδήποτε απορίες. +357 22 350 220 / seminars@europractices.com

Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα ΕΔΩ.