Η ετήσια εκδήλωση της εταιρείας μας G.S. Europractices Ltd πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, στο «Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου» στη Φανερωμένη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η φετινή μας εκδήλωση είχε ως κύριο σύνθημα «Όλοι Έχουμε Δικαίωμα στη Εκπαίδευση», τονίζοντας της σημασία της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης πάνω σε θέμα βασικών ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων.

Η Εκτελεστική Πρόεδρος της G.S. Europractices Ltd, κυρία Σοφία Γιωργαλλά, στο καλωσόρισμα της τόνισε τη σημασία της απόκτησης βασικών ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων στη σύγχρονη εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο επιχορηγημένο από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) Κύπρου πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης «Απόκτηση Βασικών Ψηφιακών Γνώσεων και Δεξιοτήτων» το οποίο υλοποιήθηκε από την G.S. Europractices Ltd η οποία είναι εγκεκριμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) και εγκεκριμένη Δομή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΕΚ).

Μέσα στα πλαίσια του πιο πάνω προγράμματος εκπαιδεύτηκαν περίπου 50 άτομα άνω των 35 ετών. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος έμειναν κατενθουσιασμένοι με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απέκτησαν καθώς επίσης και από την εκπαιδεύτρια κυρία Χριστίνα Αρχοντούς. Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα διπλώματα στους συμμετέχοντες του συγκεκριμένου προγράμματος.

Δύο από τις συμμετέχουσες του προγράμματος, η κυρία Λία Γεωργιάδη- πρώην βουλευτής ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Γυναικείου Ομίλου Πρωτοπορίας, και η κυρία Ρούλα Μαυρονικόλα- πρώην βουλευτής Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και Προέδρος της Γυναικείας Σοσιαλιστικής Κίνησης, αναφέρθηκαν στα οφέλη που είχαν αποκομίσει από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Γνώσεων».

Ο κος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Διευθυντής του Τμήματος Εργασίας, ανάγνωσε χαιρετισμό εκ μέρους της έντιμης Υπουργού Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κυρίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν για το δικαίωμα του κάθε ατόμου στην εκπαίδευση και τη συμβολή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη μείωση της γραφειοκρατίας, στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της επικοινωνίας οι ακόλουθοι αξιωματούχοι: κα Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη- Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου- Επίτροπος Ισότητας των Φύλων και η κα Σκεύη Κουκουμά- Βουλευτής ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις και Πρόεδρος Συμβουλίου του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ.

Ακολούθως έγινε η απονομή των διπλωμάτων στα άτομα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης «Ανάπτυξη Ψηφιακών Γνώσεων και Δεξιοτήτων».

Ανάμεσα σε άλλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωση έγινε αναφορά και στο Παγκύπριο έργο το οποίο υλοποιεί η G.S. Europractices Ltd εδώ και ένα χρόνο, την «Επίδοση Κλήσεων και Διαταγμάτων» για λογαριασμό των εισαγγελιών, συγκεκριμένων υπουργείων και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών. Για το συγκεκριμένο έργο εργάζονται περίπου 40 άτομα.

Σε σύντομη ομιλία του , ο Διευθυντής της Εισαγγελίας Λευκωσίας, Υπααστυνόμος κ. Μίμης Αβρααμίδης απένειμε τιμητικά διπλώματα σε 7 επιδότες Παγκύπρια, οι οποίοι είχαν τις λιγότερες επιστροφές κλήσεων και επέδειξαν ομαδικότητα και αριστεία στην εργασία τους. Εντούτοις, τόσο η κυρία Γιωργαλλά όσο και ο Υπαστυνόμος κ. Αβρααμίδης ευχαρίστησαν όλα τα άτομα τα οποία εργάζονται με ιδιαίτερο ζήλο για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Ακόμη, ο Υπαστυνόμος κ. Αβρααμίδης έκανε αναφορά στην σπουδαιότητα του έργου των επιδοτών σαν «βοηθών της αστυνομίας» τονίζοντας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιδότες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στο τέλος προβλήθηκε μικρής διάρκειας βίντεο και έγινε μία σύντομη ενημέρωση για τη δράση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικών για την Παγκόσμια Ειρήνης (Women’s Federation for the World Peace), η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών εδώ και 21 χρόνια, από τη Δρ. Ζωή Μπένετ.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση εδώ.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

  • Post category:Blog
  • Post comments:0 Comments

Αφήστε μια απάντηση